Mijn thuis, thuis van mijn kat

De dag is eindelijk aangebroken, je nieuwe kat komt thuis. Maar is het wel een thuis voor hem of haar? Hoe maak je van je thuis een plek waar het fijn vertoeven is voor je pluizige hartendief? Enkele handige tips.

1. Overweldig hem of haar niet

Wanneer je een nieuwe kitten of kat in huis neemt, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat het voor hem of haar heel intimiderend kan zijn. Het is een geheel nieuwe omgeving waar geen enkele geur bekend voorkomt. Overweldig hem of haar niet, want net zoals de omgeving ben jijzelf ook nieuw. Dus hoeveel je hem of haar ook wilt geruststellen, het vertrouwen dat hiervoor nodig is, is nog niet opgebouwd.

Geef hem of haar, indien mogelijk, een eigen afgesloten ruimte waar al het nodige voorzien is. Zet na enkele dagen de deur open en laat hem of haar op zijn eigen tempo de rest van het huis verkennen. Je zult zien dat hij of zij dag na dag een stukje verder durft te komen.

Met deze methode kent hij of zij meteen ‘zijn of haar plekje’ in jouw huis.

2. Koop de dierenwinkel niet leeg

Velen zijn zo enthousiast dat ze niet kunnen weerstaan aan de vele leuke speeltjes en toebehoren die ze in de dierenwinkel aanbieden. Maar deze zijn vaak prijzig en bovendien kan het zijn dat je kat er zich niet naar interesseert. Dus leer eerst je kat kennen zodat je weet waarmee hij of zij graag zou spelen.

3. Creëer een jungle voor je huiskat

Katten zitten graag hoog en droog en zijn daarom ook natuurlijke klimmers. Voor huiskatten kan de afwezigheid van bomen een stil gemis zijn. Maar je kunt makkelijk zelf een jungle creëren in die vergeten hoekjes van het huis. Het enige wat je nodig hebt is creativiteit en wat basisonderdelen.