Waarom kattenasielen gebaat zijn bij een CRM-systeem

Charles Dickens, een van de belangrijkste en invloedrijkste Engelse schrijvers uit het victoriaanse tijdperk, stelde ooit de vraag: “What greater gift than the love of a cat?”

Het verhaal gaat dat hij zo’n uitzonderlijke band had met een van zijn katten, dat wanneer de kat aandacht nodig had, deze de vlam van zijn bureaukaars uitblies. Toen zijn favoriete kat, Bob, in 1862 overleed liet hij een van zijn pootjes op een ivoren briefopener zetten. De gravure erbij luidde: “C.D., In memory of Bob, 1862”.

Katten zijn inderdaad bijzondere dieren. De liefde die je van een kat krijgt is misschien niet zo onvoorwaardelijk als die van een hond – honden hebben immers baasjes en katten werken met ‘staff’ – maar wanneer een kat je echter in zijn hart heeft gesloten, laat hij je op vele manieren zien dat je zijn liefde verdient.

Een kat adopteren

Veel kattenliefhebbers die een kat hebben geadopteerd vertellen dat zij de kat niet hebben uitgekozen maar dat de kat hen koos. Hier zit iets van waarheid in, een kat voelt direct aan wie zal voldoen aan zijn hoge eisen. Daarom zou elk kattenasiel een CRM-systeem van lime-technologies.nl moeten hebben. Zo kunnen kattenasielen perfect nagaan of de katten wel gelukkig zijn met hun baasje.

Mogelijkheden van een CRM-systeem

Lime-technologies.nl kan een CRM-systeem creëren helemaal aangepast aan de wensen en eisen van een kattenasiel.

Veel kattenliefhebbers melden zich aan voor een adoptie van een kat en geven daarbij speciale wensen te kennen. Soms willen toekomstige baasje een kat die hen herinnert aan hun overleden huisgenoot, sommige toekomstige kattenbaasjes willen een wat oudere kat een gouden mandje geven en weer anderen gaan liever voor het speelse enthousiasme van een kitten. Tragisch is dat zwarte katten vaak niet populair zijn en juist daarom zijn echte kattenliefhebbers bereid om deze op te vangen.

De meeste kattenasielen zijn liefdadigheidsinstellingen die gerund worden door mensen met een groot hart voor dieren. Toch moeten ook kattenasielen over voldoende bestaansmiddelen beschikken.

Vaak zijn kattenasielen afhankelijk van giften van dierenliefhebbers, maar dit is lang niet voldoende. Om een kat te adopteren wordt dan ook een kleine vergoeding gevraagd. Vrijwilligers zijn altijd bereid om een handje toe te steken, maar de uren die ze aanwezig zijn in het kattenasiel moeten wel geregistreerd worden en vaak ontvangen ze een vergoeding voor gemaakte onkosten. Ook hierbij kan Lime-technologies.nl perfect helpen. Met een CRM-systeem kun je zowel werkuren als uitbetalingen perfect bijhouden.

Een ander belangrijk aspect is het bijhouden van alle chip- en vaccinatiegegevens van de katten en de bezoekjes aan de dierenarts. Een nieuwe katteneigenaar verwacht namelijk terecht dat de kat die ze adopteren in goede gezondheid verkeert. In een op maat gemaakt CRM-systeem van Lime-technologies.nl worden ook deze gegevens bijgehouden.