Een nieuw lid van het gezin

Naargelang het ras van je kat, heeft je kat verschillende behoeften. Katten met een overwegend rustig karakter zullen gauw tevreden zijn met wat standaard speeltjes. Maar katten met meer energie hebben andere behoeften. Het is nodig om aan deze behoeften te voldoen. Want indien katten zich gaan vervelen, voelen ze zich vaak gefrustreerd waardoor ze dit uiten in, voor hun baasje, ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld krabben aan de sofa in plaats van aan hun krabpaal.

Naast de basisbenodigdheden zoals een kattenbak, bakjes met brokjes en vers water en een krabpaal, kun je een stapje verder gaan om je kat te voorzien in wat die nodig heeft. Observeer je kat en kijk hoe die zich gedraagt wanneer die zichzelf bezighoudt. Vind op basis van je bevindingen nieuwe spelletjes uit en stimuleer hem of haar om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Katten zijn heel intelligent en houden van een doordenker.

Katten zijn ook natuurlijke roofdieren, dus spelletjes waarmee snoepjes of hun brokjes mee betrokken zijn, vallen ook altijd bijzonder goed in de smaak.

Indien je zelf niet zoveel inspiratie hebt, vind je hier een aantal eenvoudige, maar leuke denkspelletjes waar zowel jij als je kat plezier aan zullen beleven.

Kortom: maak hem of haar een volwaardig lid van het gezin!