Ken je kat

Of je nu adopteert of koopt, een kat heeft altijd een ras, hetzij één bepaald ras wanneer het gaat om een rasechte kat of een mengeling van meerdere. Hoe dan ook, wanneer je het ras of de rassen van je kat kunt bepalen, kun je veel te weten komen over zijn of haar karakter.

Zo kan een Europese korthaar, bekend als ‘een gewone huiskat’, relatief goed om met soortgenoten en ook met honden kunnen ze meestal goed overweg. Binnen dit ras heb je echter uiteenlopende karakters, van graag uren op de schoot doorbrengen tot een energievoorraad die onuitputbaar lijkt.

Een Maine Coon bijvoorbeeld behoort dan weer tot een van de grootste kattenrassen. Ze hebben een groot en indrukwekkend uiterlijk, maar zijn doch rustig van karakter. Ze kunnen vrij speels zijn en maken graag deel uit van het gezin. Daarom gaan ze ook nooit echt ver uit de buurt.

Hoewel een Bengaalse kat liever op zichzelf leeft, is hij toch erg actief en vraagt hij vaak de aandacht van de personen die zijn vertrouwen hebben gewonnen. Toch hebben ze niet veel affectie nodig, wat kopjes en wat speeltijd is vaak al voldoende. Maar ze kunnen zich ook perfect alleen bezighouden.